Определение безопасного уровня затопления горных выработок шахт, как критерий при их мокрой консервации - Питаленко, Е.И.; Шиптенко, А.В.; Педченко, С.В.; Артеменко, П.Г.; Гавриленко, Ю.Н. (Український науково-дослідницький і проектно-конструкторський інститут гірничої геології, геомеханіки і маркшейдерської справи НАН України, 2009)
У статті розглянуто питання, що стосується визначення безпечного рівня затоплення гірничих виробок шахт при мокрій консервації з метою безпечної експлуатації будівель і споруд. Це дозволить вибрати економічно і технічно обґрунтовані рішення при розробці проектів ліквідації вугільних підприємств. A problem relating to determination of the safe level of flooding a mine working with water under wet conservation with the aim of safe upkeep of buildings and structures is considered. This will allow choosing economically feasible and technically sound solutions when developing projects for abandonment of coal mines.