Вплив гіпо- і гіпертермії на активність ліпоксигенази, вміст пігментів і розчинних білків у проростках пшениці сорту Ятрань 60 - Косаківська, І.В.; Бабенко, Л.М.; Скатерна, Т.Д.; Устінова, А.Ю. (Физиология растений и генетика, 2014)
Досліджено вплив короткотривалих теплового (2 год, +40 °С), холодового (2 год, +4 °С) і перехресного температурних стресів на активність ліпоксигенази (ЛОГ), вміст пігментів і розчинних білків у 7- і 14-добових проростках пшениці сорту Ятрань 60. Исследовано влияние кратковременных теплового (2 ч, +40 °С), холодового (2 ч, +4 °С) и перекрестного температурных стрессов на активность липоксигеназы (ЛОГ), содержание пигментов и растворимых белков в 7- и 14-суточных проростках пшеницы сорта Ятрань 60. The character of changes in lipoxygenase activity, content of photosynthetic pigments and soluble proteins in 7- and 14-days Triticum aestivum L. cv. Yatran 60 seedlings after moderate heat (2 h, +40 °C), cold (2 h, +4 °C) and cross stresses was analyzed.