Деформирование и разрушение массивов горных пород в окрестности подземных сооружений при воздействии волн деформаций и напряжений. Некоторые классы модельных задач - Журавков, М.А.; Круподеров, А.В.; Гайко, Н.В. (Український науково-дослідницький і проектно-конструкторський інститут гірничої геології, геомеханіки і маркшейдерської справи НАН України, 2009)
Побудовано розв’язання задач про вплив зосередженого динамічного навантаження в пружному ізотропному просторі зі сферичною порожниною, коли напрям сили збігається з напрямом радіус-вектора точки прикладання, і у пружній ізотропній площині з круговим отвором при довільному напрямі сили. The point force dynamic solutions were constructed for isotropic elastic space with spherical cavity, when the force direction is parallel to direction to radius-vector of point of attack and for isotropic elastic plane with circle cavity with arbitrary direction of force.