Прогноз вертикальных сдвижений и деформаций земной поверхности при больших глубинах разработки - Рожко, М.Д.; Кулибаба, С.Б. (Український науково-дослідницький і проектно-конструкторський інститут гірничої геології, геомеханіки і маркшейдерської справи НАН України, 2009)
Приведені основні положення нової методики розрахунку вертикальних зрушень і деформацій земної поверхні, оцінена її точність шляхом порівняння з результатами інструментальних спостережень при розробці вугільних пластів на великих глибинах. The main points of new method for computation of vertical surface movement and deformation are described. Accuracy of the method is evaluated by comparing it with the results of instrumental observations in mining coal seams at large depths.