Регуляция биосинтеза фитоалексинов в инфицированных возбудителем вертициллезного вилта тканях хлопчатника - Ахмеджанов, И.Г. (Физиология растений и генетика, 2014)
Исследовано влияние предпосевной обработки семян хлопчатника красным светом и электромагнитным полем низкой частоты на содержание фунгитоксичных веществ фенольной природы — фитоалексинов в инфицированных возбудителем вертициллезного вилта проростках хлопчатника. Досліджено вплив передпосівної обробки насіння бавовнику червоним світлом та електромагнітним полем низької частоти на вміст фунгітоксичних речовин фенольної природи — фітоалексинів в інфікованих збудником вертицильозного вілту проростках бавовнику. Influence of presowing treatment of seeds by red light and low-frequency electromagnetic field on maintenances of fungi toxic substances of the phenolic nature — phytoalexines in infected by Verticillium wilt pathogen cotton sprouts is investigated.