Агрономічний потенціал і перспективи тритикале - Рибалка, О.І.; Моргун, В.В.; Моргун, Б.В.; Починок, В.М. (Физиология растений и генетика, 2015)
Подано огляд сучасного стану й наведено результати експериментальних досліджень авторів стосовно генетичного поліпшення та господарського використання тритикале. Численні дані світової науки і практики засвідчують перспективи розширення виробництва й використання нової цінної культури для задоволення продовольчих і кормових потреб, а також технічної переробки зерна тритикале. Представлен обзор современного состояния и приведены результаты экспериментальных исследований авторов относительно генетического улучшения и хозяйственного использования тритикале. Многочисленные данные мировой науки и практики свидетельствуют о перспективах расширения производства и использования новой ценной культуры для удовлетворения продовольственных и кормовых потребностей, а также технической переработки зерна тритикале. The article provides a review of the current state and the results of experimental studies of the authors on genetic improvement and economic use of triticale. Numerous data of world science and practice indicate the prospects for expanding the use of new valuable crop for the production of grain for food and feed purposes and technical processing.