Кафедра української літератури Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара - Олійник, Н.; Пасько, І. (Слово і Час, 2017)
У статті принагідно до ювілею стисло висвітлено головні віхи історії факультету української й іноземної філології та мистецтвознавства Дніпровського національного інституту імені Олеся Гончара, починаючи з 1918 року. Друга частина присвячена історії кафедри української літератури цього вишу від її започаткування до сьогодення. On the occasion of anniversary the paper highlights main points of history of the Faculty of Ukrainian and Foreign Philology and Art History beginning from 1918. The second part speaks of the History of Ukrainian Literature Department of Dnipro Oles Honchar National University from its foundation until today. В статье по случаю юбилея коротко освещены главные вехи истории факультета украинской и иностранной филологии и искусствоведения Днепропетровского национального университета имени Олеся Гончара, начиная с 1918 г. Вторая часть статьи посвящена истории кафедры украинской литературы ДНУ им. Олеся Гончара от ее основания до современности.