Захисні реакції рослин пшениці за дії фузаріозної інфекції, саліцилової та жасмонової кислот - Молодченкова, О.О.; Адамовська, В.Г. (Физиология растений и генетика, 2015)
Досліджено активність інгібітора трипсину, лектинів, ліпоксигенази, фенілаланінаміакліази в проростках пшениці за дії грибної інфекції, зокрема збудників фузаріозу, саліцилової та жасмонової кислот, циклогексиміду в зв’язку зі стійкістю рослин до фузаріозу. Исследована активность ингибитора трипсина, лектинов, липоксигеназы, фенилаланинаммиаклиазы в проростках пшеницы при действии грибной инфекции, в частности возбудителей фузариоза, салициловой и жасмоновой кислот, циклогексимида в связи с устойчивостью растений к фузариозу. Activity of trypsin inhibitor, lectins, lipoxygenase and phenylalanine ammonia-lyase activity in the wheat seedlings at the action of Fusarium graminearum, salicylic and jasmonic acids, cyclogeximide in connection with the plant resistance to fusariose was investigated.