Вплив іонів міді та рН середовища на антиоксидантну активність у тканинах коренів проростків озимої пшениці - Рязанова, М.Є.; Бацманова, Л.М.; Коваленко, М.С.; Михальська, Л.М.; Швартау, В.В. (Физиология растений и генетика, 2015)
Досліджено вплив іонів міді та рН середовища на активність ензимів антиоксидантної системи й пероксидне окиснення ліпідів у тканинах коренів проростків озимої пшениці. Встановлено, що в разі добавляння до середовища невеликих кількостей сульфату міді (0,3; 5 мкмоль) антиоксидантна активність у тканинах коренів пшениці підвищується. Зростання кислотності розчину для пророщування посилює вплив іонів Сu²⁺ на рослини озимої пшениці. Исследовано влияние ионов меди и рН среды на активность энзимов антиоксидантной системы и пероксидное окисление липидов в тканях корней проростков озимой пшеницы. Установлено, что при добавлении в среду небольших количеств сульфата меди (0,3; 5 мкмоль) антиоксидантная активность в тканях корней пшеницы повышается. Возрастание кислотности раствора для проращивания усиливает влияние ионов Сu²⁺ на растения озимой пшеницы. Effect of Cu²⁺ ions and pH of medium on lipid peroxidation and activity of root tissues antioxidant system of winter wheat seedlings was investigated. It was found that low copper sulphate concentrations (0.3; 5 μM) rise the antioxidant activity in root tissues of wheat plants. Effect of copper ions on wheat plants increased under low pH.