"...я є великим чоловіком до малих інтересів": напівзабута постать письменника і священика Олекси Бобикевича - Приліпко, І. (Слово і Час, 2017)
Статтю присвячено постаті О. Бобикевича (1865–1902) – священика, педагога, громадського
діяча, письменника. З'ясовано місце і роль О. Бобикевича в культурному та суспільному житті
Галичини, розглянуто особливості його літературної та публіцистичної творчості, зокрема
розкрито художню специфіку поетичних, драматичних і прозових творів автора. The paper tells about O. Bobykevych (1865–1902) who was a priest, a pedagogue, a social figure
and a writer. The author considers place and role of O. Bobykevych in the cultural and social life of
Galicia. Peculiarities of literature and journalistic works by O. Bobykevych have been traced. Статья посвящена личности О. Бобыкевича (1865–1902) – священника, педагога, общественного деятеля,
писателя. Определены место и роль О. Бобыкевича в
культурной и общественной жизни Галичины, рассмотрены
особенности его литературного и публицистического
творчества, в частности раскрыта художественная
специфика поэтических, драматических и прозаических
произведений автора.