Застосування реалізацій стандартів OGC для створення розподілених систем візуалізації та надання геопросторових даних - Кравченко, О.М.; Шелестов, А.Ю. (Інститут програмних систем НАН України, 2006)
У доповіді розглядається підхід до створення розподілених систем візуалізації та надання картографічних даних. Підхід полягає у
застосуванні стандартів Open Geospatial Consortium для інтеграції окремих сервісів візуалізації та сервісів надання даних.
Запропоновано централізовану та децентралізовану архітектури таких систем з урахуванням українських особливостей, що
пов’язані з обмеженнями на пропускну здатність каналів зв’язку. Розглядається сервіс візуалізації геопросторових даних, що
створений в Інституті космічних досліджень НАН України та Національного космічного агентства України. У доповіді буде
представлено створену розподілену системи візуалізації даних та результати моделювання та прогнозу продуктивності системи. The paper describes an approach to creation of distributed systems of geospatial data visualization and delivery. This approach offers to
use Open Geospatial Consortium standards to increase interoperability of data and visualization services. Taking into account problems
with global network quality in Ukraine centralized and decentralized system’s architectures are proposed. This paper considers geospatial
data visualization service created in Space Research Institute of NASU-NSAU. The report will represent distributed system of geospatial
data visualization. System’s load analysis and performance assessment results will be presented as well.