Своєрідність художньої деталі в повісті П. Загребельного "Гола душа" - Черкас, О. (Слово і Час, 2017)
У статті проаналізовано специфіку художньої деталі в повісті П. Загребельного “Гола душа”.
Зокрема, її систематизовано за п'ятьма видовими групами (портретна, парна, змішана,
психологічна, мовна). Розкрито функціональні можливості та з'ясовано особливості використання
різних видів цього художнього засобу в повісті “Гола душа”. The article considers specifics of literary detail in Pavlo Zahrebelnyi’s story “Naked soul”. Literary
details were systematized in five groups (portrait, paired, mixed, psychological, linguistic). The
functionality of different literary details and peculiarities of using their various forms in the story “Naked
soul” were explicated. В статье проанализирована специфика художественной
детали в повести П. Загребельного “Голая душа”.
В частности она систематизирована по пяти видовым
группам (портретная, парная, смешанная, психологическая,
языковая). Раскрыты функциональные возможности и
выяснены особенности использования различных видов
этого художественного приема в повести “Голая душа”.