Медальйон на книжкових оправах ювілейних видань - Нестеренко, П. (Слово і Час, 2017)
У статті розглянуто медальєрне оформлення книжок. Медальєрні портрети класиків української
літератури широко використовувалися на обкладинках переважно ювілейних багатотомних
видань 1930–1960-х років. Простежено типологію виконання портретів, їх зв'язок зі шрифтовими
написами, кольорове вирішення. The article deals with the medal design of books. Medal portraits, mostly of Ukrainian literature
classics, were widely used on book covers, mostly in anniversary multivolume editions of 1930s –
1960s. The author followed principles of making portraits, their correspondence with literal inscriptions
and color characteristics. В статье рассмотрено медальерное оформление книг.
Медальерные портреты классиков украинской литературы
широко использовались на обложках большей частью
юбилейных многотомных изданий 1930–1960-х годов.
Прослежено типологию исполнения портретов, их связь с
шрифтовыми надписями, цветовое решение.