Контроль конвертерного процесса - Богушевский, В.С.; Богушевский, В.С.; Сухенко, В.Ю. (Металл и литье Украины, 2014)
Приведены модели, основанные на косвенных измерениях характера протекания продувки в конвертере, измерениях параметров отходящего газа в конвертере и газоходе, а также тепловой работы водоохлаждаемого оборудования. Определены характеристики точности контроля выходных параметров и величина запаздывания получении результата. Проанализирована применимость отдельных моделей для контроля и управления процессом. Приведены результаты экспериментальной проверки моделей. Наведено моделі, що засновані на непрямих вимірюваннях характеру продувки у конвертері, вимірюваннях параметрів газів, що відходять у конвертері і газоході, а також теплової роботи водоохолоджувального обладнання. Визначені характеристики точності контролю вихідних параметрів і величина запізнення в отриманні результату. Проаналізовано застосування окремих моделей для контролю та керування процесом. Наведено результати експериментальної перевірки моделей. Models based on indirect measurements of nature of flow blowing in the BOF, measurements of the parameters of the exhaust gas in the vessel and the duct, as well as a water-cooled equipment heat work were presented. Features of precision control output parameters and the magnitude of the delay in obtaining results were determined. Applicability of individual models for process control was analyzed. Experimental results validate the models were presented.