Моделирование конвертерной плавки с использованием в шихте карбидокремниевых, железосодержащих брикетов - Чмырков, К.Ф.; Заспенко, А.С.; Низяев, К.Г.; Бойченко, Б.М.; Петренко, В.А.; Стоянов, А.Н. (Металл и литье Украины, 2014)
Выполнено моделирование конвертерной плавки с вводом в шихту железосодержащих (ЖСБ) и карбидокремниевых брикетов (БКЖС). Показано, что в зависимости от конъюнктуры цен на шихтовые материалы и соответственно поставленной задаче, тепловой баланс конвертерной плавки возможно эффективно корректировать присадками того или иного вида железосодержащих, карбидокремниевых брикетов. Виконано моделювання конвертерної плавки з використанням в шихті залізовмісних(ЗВБ) та карбід-кремній-вмісних брикетів (ККВБ). Доведено, що в залежності від кон’юнктури цін на шихтові матеріали та відповідно поставленого завдання, тепловий баланс конвертерної плавки можливо ефективно корегувати присадками того чи іншого виду залізовмісних, карбід-кремній-вмісних брикетів. Modeling melting Converter with input in charge of the iron workers (FSW) and silicon carbide bricks (BCIS). It is shown that depending on a conjuncture of the prices for scrap materials and, accordingly, the tasks, the heat balance of the Converter melting possible to effectively adjust the additives of any species iron, silicon carbide bricks.