Жанрові модифікації містерії в сучасній драматургії - Васильєв, Є. (Слово і Час, 2017)
Статтю присвячено модифікаціям середньовічного жанру містерії в драматургії на межі ХХ–ХХІ ст.
Запропоновано типологію сучасної містерії (містерія-реконструкція, містерія-реінтерпретація,
містерія-деконструкція, містерія-буф). На матеріалі творів сучасних драматургів (М. Курочкін,
Неда Неждана, А. Вишневський тощо) проаналізовано особливості кожного жанрового типу. The article deals with modifications of the medieval genre of mystery play in drama at the turn
of the 20th – 21st centuries. The typological division of modern mystery (mystery-reconstruction,
mystery-reinterpretation, mystery-deconstruction, mystery-buff) has been proposed. Features of each
genre type have been analysed on the material of contemporary drama (M. Kurochkin, N. Nezhdana,
A. Vyshnevskyi and others.). Статья посвящена модификациям средневекового
жанра мистерии в драматургии на рубеже ХХ – ХХІ в.
Предложена типология современной мистерии
(мистерия-реконструкция, мистерия-реинтерпретация,
мистерия-деконструкция, мистерия-буфф). На материале
произведений современной драматургии (М. Курочкин,
Неда Неждана, А. Вишневский и др.) проанализированы
особенности каждого жанрового типа.