Устойчивое развитие и рециклинг отходов в черной металлургии - Демидик, В.Н. (Металл и литье Украины, 2014)
Негативное влияние на степень устойчивого развития Украины оказывает ее металлургическая отрасль. Рециклинг отходов черной металлургии становится одной из приоритетных задач предприятий, что связано с охраной окружающей среды и постоянным ростом цен на первичное сырье. В статье рассмотрены наиболее используемые технологии переработки отходов черной металлургии и варианты дальнейшего их использования. Негативний вплив на ступінь сталого розвитку України чинить її металургійна галузь. Рециклінг відходів чорної металургії стає одним з пріоритетних завдань для підприємств, що пов’язано з охороною оточуючого середовища та з постійним ростом цін на первинну сировину. В статті розглянуті технології, які найбільше використовуються в переробці відходів у чорній металургії та варіанти подальшого їх використання. Metallurgical industry has a negative impact on the sustainable development of Ukraine. Waste recycling is being becoming one of the priorities for the enterprises what is connected with protection of environment and increase in cost of raw materials. In this paper most often used technologies of ferrous metallurgy waste recycling and options of their using In future are considered.