Тепловой расчет прямого термического метода реолитья - Котлярский, Ф.М.; Борисов, А.Г.; Хвостенко, И.В. (Процессы литья, 2013)
Выполнен тепловой расчет прямого термического метода реолитья, включающий новый графический способ оперативного определения комплекса взаимосвязанных технологических параметров (температура заливки расплава, толщина стенки и исходная температура кокиля) для обеспечения требуемого содержания твердой фазы в отливке к моменту выравнивания температур отливки и кокиля, что представляет интерес в плане выявления и оптимизации факторов образования недендритной структуры. Виконано тепловий розрахунок прямого термічного методу реолиття, який включає новий графічний спосіб оперативного визначення комплексу взаємопов’язаних технологічних параметрів (температура заливки розплаву, товщина стінки та вихідна температура кокілю) для забезпечення потрібного вмісту твердої фази в виливку на момент вирівнювання температур виливка і кокіля, що може бути цікавим в плані виявлення та оптимізації факторів утворення недендритної структури. Thermal calculations for direct thermal method of rheocasting were performed using new graphic method. This method permits quick determination of set of interconnected technological parameters (temperature of pouring, thickness of the wall and started temperature of mould) for provision of necessary portion of solid phase tо the moment of temperature equilibrium between casting and mould. Results obtained can be used for optimization of non-dendrite structure.