Кинетика поведения ванадия при прямом легировании углеродистой стали из оксидного расплава шлака - Костяков, В.Н.; Клименко, С.И.; Кирьякова, Н.В.; Ясинская, Е.А.; Волошин, А.А. (Процессы литья, 2014)
Исследована кинетика поведения ванадия при прямом легировании углеродистой стали ванадием из расплава ванадиевого концентрата и золы ТЭС. Показано, что восстановительные процессы в жидком металле протекают вплоть до окончания разливки стали из ковша. Досліджено кінетику поведінки ванадію при прямому легуванні вуглецевої сталі ванадієм з розплаву ванадієвого концентрату та золи ТЕС. Показано, що відновлювальні процеси в рідкому металі протікають впродовж розливання сталі з ковша до його завершення. The kinetics behavior of vanadium doping during direct carbon steel melt of vanadium with vanadium concentrate and TPP ash. It is shown that the reduction processes in the liquid metal flowing until the end of the casting ladle.