Трактування характеру карпатського верховинця в поезії Петра Скунця: герменевтично-компаративні аспекти - Іванишин, П. (Слово і Час, 2017)
У статті розглядаються окремі герменевтичні та компаративні аспекти трактування характеру
карпатського верховинця в поезії П. Скунця. Автор указує на дві потужні традиції в художньому
мисленні поета – фольклорно-бойківську та загальнонаціональну (шевченківську). The paper deals with some issues of comparative and hermeneutical interpretation of Carpathian
highlander character in the poetry by Petro Skunts. As the author points out, the creative thinking of
the poet is rooted in two powerful traditions: the one of boyko folklore and the national one. В статье рассматриваются отдельные
герменевтические и компаративные аспекты
трактовки характера карпатского горца в поэзии Петра
Скунца. Автор указывает на две мощные традиции
в художественном мышлении поэта: фольклорно-
бойковскую и общенациональную (шевченковскую)