Етноментальні константи портрета поліщука в художньому просторі роману Володимира Лиса "Століття Якова” - Соколова, А. (Слово і Час, 2017)
У статті досліджено літературний образ представника етнографічної групи “поліщуків” у романі Володимира Лиса “Століття Якова”. Основну увагу зосереджено на аналізі типових етноментальних рис характеру головного героя твору, який уособлює поліський тип. The paper characterizes literary images of Polissya Inhabitants in the novel “Century of Jacob” by Volodymyr Lys. Special attention has been paid to typical features of ethnic mentality as they are reflected in the main character of the novel. В статье исследован образ представителя этнографической группы “полищуков” в романе Владимира Лыса “Столетие Якова”. Основное внимание сосредоточено на анализе типичных этноментальных черт характера главного героя произведения, олицетворяющего тип Полесья.