Стратегія сталого розвитку України: аналіз національного, регіонального та підприємницького рівнів забезпечення - Жуков, С.А.; Маліношевська, К.І. (Управління економікою: теорія та практика, 2018)
Досліджено теоретичні та практичні основи сталого розвитку національної економіки, зокрема промисловості, а також визначено перспективи забезпечення збалансованого розвитку в Украї¬ні виходячи із стратегії сталого розвитку «Україна – 2020». Виявлено вплив сталого розвитку на якість життя населення. Встановлено перспективи вдосконалення нормативно-правового забезпечення сталого розвитку в Україні. Акцентовано увагу на цілях сталого розвитку та стратегічних засадах його забезпечення в Україні, які на практиці забезпечать макроекономічну стабільність, екологічний баланс і соціальну згуртованість, служитимуть загальною основою для подальших перетворень в Україні. Исследованы теоретические и практические основы устойчивого развития национальной экономики, в частности промышленности, а также определены перспективы обеспечения сбалансированного развития в Украине исходя из стратегии устойчивого развития «Украина-2020». Определено влияние устойчивого развития на качество жизни населения. Выявлены перспективы усовершенствования нормативно-правового обеспечения устойчивого развития в Украине. Акцентировано внимание на целях устойчивого развития и стратегических основах его обеспечения в Украине, которые на практике обеспечат макроэкономическую стабильность, экологический баланс и социальную сплоченность, будут выступать в качестве общей основы для дальнейших преобразований в Украине. On the basis of the analysis, the article analyzes the theoretical and practical bases of sustainable development of the national economy, in particular industry, and also outlines the prospects for ensuring balanced development in Ukraine, building on the strategy of sustainable development «Ukraine 2020». The influence of sustainable development on the quality of life of the population is determined. The prospects for improving the regulatory and legal framework for sustainable development in Ukraine are identified. The emphasis on sustainable development goals and strategic principles of its provision in Ukraine, which in practice will ensure macroeconomic stability, ecological balance and social cohesion, will serve as a general basis for further transformations in Ukraine.