Контролінг інноваційного бізнесу як система управління венчурним капіталом - Михайличенко, Н.М.; Полянська, Д.А.; Свинаренко, Т.І. (Управління економікою: теорія та практика, 2018)
Обґрунтовано значущість контролінгу інноваційного бізнесу як системи управління венчурним капіталом. Досліджено специфіку контролінгу як системи управління венчурним капіталом. Проаналізовано особливості венчурного капіталу як основи венчурного інвестування. Обґрунтовано застосування інструментарію контролінгу у венчурному інвестуванні. Визначено завдання системи контролінгу інноваційного бізнесу, його основні інструменти і методи. Обоснована значимость контроллинга инновационного бизнеса как системы управления венчурным капиталом. Исследована специфика контроллинга как системы управления венчурным капиталом. Проанализированы особенности венчурного капитала как основы венчурного инвестирования. Обосновано применение инструментария контроллинга в венчурном инвестировании. Определены задачи контроллинга инновационного бизнеса, его основные инструменты и методы. The article substantiates the importance of controlling innovation business as a venture capital management system. The specifics of controlling as a venture capital management system are explored. The peculiarities of venture capital as the basis of venture capital investment are analyzed. The application of controlling tools in venture investment is substantiated. The tasks of the system of controlling innovation business, its main tools and methods are determined.