Специфіка оптимізації бізнес-процесів надання послуг в умовах вітчизняних підприємств газопостачання - Латишева, О.В.; Кузнецова, О.В. (Управління економікою: теорія та практика, 2018)
Розглянуто суть процесного підходу і переваги його використання в управлінні бізнес-процесами підприємства для оптимізації його діяльності. Доведено, що підприємство, яке застосовує процесний підхід в управлінні з використанням сучасного програмного забезпечення автоматизації бізнес-процесів з урахуванням типових помилок при здійсненні їх аналізу, здатне значною мірою підвищити ефективність господарської діяльності. Визначено суть моделювання з використанням платформи "Bizagi" для оптимізації бізнес-процесів. Розглянуто типові помилки при проведенні аналізу бізнес-процесів в умовах вітчизняних підприємств газопостачання. Доведено необхідність запровадження моделювання для оптимізації бізнес-процесів вітчизняних підприємств газопостачання. Результати аналізу і моделювання бізнес-процесів в умовах вітчизняного підприємства газопостачання дозволили внести конкретні коригування в кожну частину процедури надання послуг щодо встановлення (заміни) газового обладнання і підключення споживача газу до газових мереж міста. Рассмотрены сущность процессного подхода и преимущества его использования в управлении бизнес-процессами предприятия для оптимизации его деятельности. Доказано, что предприятие, которое применяет процессный подход в управлении с использованием современного программного обеспечения автоматизации бизнес-процессов с учетом типичных ошибок при осуществлении их анализа, способно значительно повысить эффективность хозяйственной деятельности. Определена сущность моделирования с использованием платформы "Bizagi" для оптимизации бизнес-процессов. Рассмотрены типичные ошибки при проведении анализа бизнес-процессов в условиях отечественных предприятий газоснабжения. Доказана необходимость введения моделирования для оптимизации бизнес-процессов отечественных предприятий газоснабжения. Результаты анализа и моделирования бизнес-процессов в условиях отечественного предприятия газоснабжения позволили внести конкретные корректировки в каждую часть процедуры предоставления услуг по установке (замене) газового оборудования и подключения потребителя газа к газовым сетям города. In the article the essence of the process approach and advantages of its use in business process management of the enterprise are considered for optimization of its activity. It is proved that the enterprise, which uses a process approach in management using modern business process automation software, taking into account typical errors in their analysis, can significantly improve the efficiency of economic activity. The essence of simulation using the Bizagi platform for optimization of business processes is determined. The typical errors during the analysis of business processes in the conditions of domestic enterprises of gas supply are considered. The necessity of introduction of modeling for optimization of business processes of domestic enterprises of gas supply is proved, that leads to the ordering of their activity, bringing it to clear procedures. The result of the analysis and modeling of business processes in the conditions of the domestic gas supply company made it possible to propose to make specific adjustments to each part of the procedure for the provision of services for the installation (replacement) of gas equipment and the connection of the gas consumer to the gas networks of the city.