Проблеми створення хоспісів для осіб з особливими потребами як різновиду готельного бізнесу - Климова, Т.В. (Управління економікою: теорія та практика, 2018)
На тлі існуючого стану готельного бізнесу в Україні здійснено спробу системного висвітлення та актуалізація проблеми забезпечення хоспісами в Україні, можливості розширення мережі хоспісів − як державних, так і комерційних структур отельного типу зі спеціальною орієнтацією. Інформаційною основою послужили авторські дослідження у сфері розвитку хоспісів як різновиду готельного бізнесу в Україні. Новизна дослідження полягає у спробі поєднати готельний бізнес та медичні установи щодо осіб з обмеженими можливостями, що дозволить значно полегшити їх стан як у фізіологічному, так і у моральному відношенні. На фоне существующего состояния гостиничного бизнеса в Украине предпринята попытка системного освещения и актуализации проблемы обеспечения хосписами в Украине, возможности расширения сети хосписов − как государственных, так и коммерческих структур отельного типа со специальной ориентацией. Информационной основой послужили авторские исследования в области развития хосписов как разновидности гостиничного бизнеса в Украине. Новизна исследования заключается в попытке совместить гостиничный бизнес и медицинские учреждения в отношении лиц с ограниченными возможностями, что позволит значительно облегчить их состояние как в физиологическом, так и в моральном плане. In this study, against the background of the existing state of the hotel business in Ukraine, an attempt was made to provide systemic coverage and update the problem of providing hospices in Ukraine and the possibility of expanding the hospice network, both public and commercial structures of a hotel type with a special orientation. The informational basis was the author's research in the field of hospice development, as a type of hotel business in Ukraine. The novelty of the research lies in the attempt to combine the hotel business and medical institutions in relation to persons with disabilities, which would greatly facilitate their condition and the condition of their families, both in physiological and moral sense.