Аналіз фінансових результатів банківського сектору України - Івченкова, О.Ю.; Будакова, О.А. (Управління економікою: теорія та практика, 2018)
Проаналізовано результати фінансової діяльності комерційних баків України за 2011-2017 рр. Визначено, що з метою підвищення їх рентабельності необхідно збільшувати непроцентні доходи за рахунок упровадження нових послуг та проведення позабалансових операцій. Головним завданням залишається відновлення кредитно-інвестиційної діяльності, нарощування обсягів кредитування реальної економіки без зростання ризику неповернення кредитів. Запропоновано зосередити зусилля банків на відновленні гривневого кредитування реальної економіки. Наразі головною проблемою банків є велика частка непрацюючих кредитів. Банкам слід активніше працювати з такими кредитами та розробляти заходи щодо їх скорочення. Проанализированы результаты финансовой деятельности коммерческих баков Украины за 2011-2017 гг. Определено, что с целью повышения рентабельности необходимо увеличивать непроцентные доходы за счет внедрения новых услуг и проведения внебалансовых операций. Главной задачей остается восстановление кредитно-инвестиционной деятельности, наращивание объемов кредитования реальной экономики без роста риска невозвращения кредитов. Предложено сосредоточить усилия банков на восстановлении гривневого кредитования реальной экономики. Сегодня главной проблемой банков является большая доля неработающих кредитов. Банкам следует значительно активнее работать с такими кредитами и разрабатывать мероприятия по их сокращению. In the article the results of financial activity of commercial tanks of Ukraine are analysed for 2011-2017. It is certain that with the purpose of increase of profitability it is necessary to increase unpercent acuestss due to introduction of new services and realization of off-balance sheet operations. A main task is remained by renewal of credit-investment activity, increase of volumes of crediting of the real economy without the height of risk of failure to return of credits. It offers to concentrate effort on banks on renewal of the hryvnya crediting of the real economy. Today the main problem of banks is remained by the large stake of unworking credits. Jars are necessary considerably more active to work with such credits and develop the plan of event on their reduction.