Політичний вимір французько-українських відносин - Мітрофанова, О. (Інститут світової економіки і міжнародних відносин НАН України, 2009)
Стаття присвячена дослідженню політико-дипломатичних аспектів двосторонніх міждержавних взаємин Франції та України. Аналізуючи законодавчу базу, візити на найвищому рівні, міжпарламентське співробітництво, діяльність українського посольства в Парижі, автор намагається визначити основні проблеми франко-українських відносин. У висновках зазначається, що франко-українські взаємини поки що не відповідають потенціалу обох країн. Статья посвящена исследованию политико-дипломатических аспектов двусторонних межгосударственных взаимоотношений Франции и Украины. Анализируя законодательную базу, визиты на высшем уровне, межпарламентское сотрудничество, деятельность украинского посольства в Париже, автор пытается определить основные проблемы франко-украинских отношений. В выводах отмечается, что франко-украинские отношения пока что не отвечают потенциалу этих стран. The article is devoted to investigation of political and diplomatic aspects of the bilateral intergovernmental relations between France and Ukraine. The author analyses the legislation, highest-level visits, inter-parliamentary cooperation and the activities of the Ukrainian Embassy in Paris. The author tries to define the main problems of the Franco-Ukrainian relations and comes to the conclusion that there relations do not correspond to the potentials of the two countries.