Євроскептицизм: основні типи опозиції до ідеї європейської інтеграції - Оськін, О. (Інститут світової економіки і міжнародних відносин НАН України, 2009)
Стаття присвячена дослідженню феномену євроскептицизму. Автор аналізує різні теоретичні підходи провідних західних науковців до типологізації цього явища, визначаючи основні різновиди опозиції до ідеї європейської інтеграції. Статья посвящена исследованию феномена евроскептицизма. Автор анализирует различные теоретические подходы ведущих западных ученых к типологизации этого явления, определяя основные разновидности оппозиции к идее европейской интеграции. The article is on phenomena of euroscepticism. A variety of theoretical approaches toward study of this phenomena elaborated by leading western researchers are analyzed. Different opposing views, which argue idea of European integration, are defined.