Вплив дисперсності порошку молібдену на формування діелектричних властивостей AlN–композитів - Часник, В.І.; Часник, Д.В.; Фесенко, І.П.; Радченко, П.Я.; Кайдаш, О.М.; Гетьман, О.І. (Породоразрушающий и металлообрабатывающий инструмент – техника и технология его изготовления и применения, 2019)
Вільним спіканням одержано композити системи AlN–Mo з різним розміром частинок молібдену та діелектричними властивостями: діелектричною проникністю ε в діапазоні 22–34 і тангенсом кута діелектричних втрат tgδ = 0,008–0,016 на частоті f = 2,9–3,1 ГГц, придатні для об'ємних поглиначів мікрохвильового діапазону в сповільнювальній системі потужної лампи біжучої хвилі імпульсного режиму. Свободным спеканием получено композиты системы AlN–Mo с различным размером частиц молибдена и диэлектрическими свойствами: диэлектрической проницаемостью ε в диапазоне 22–34 и тангенсом угла диэлектрических потерь tgδ = 0,008–0,016 на частоте f = 2,9–3,1 ГГц, пригодные для объемных поглотителей микроволнового диапазона в замедляющей системе мощной лампы бегущей волны импульсного режима. Сomposites of the AlN–Mo system with different molybdenum particle sizes and dielectric properties: dielectric permittivity ε in the range 22–34 and the tangent of the dielectric loss tgδ = 0.008–0.016 at the frequency f = 2.9–3.1 GHz were obtained by pressureless sintering, suitable for volume absorbers of the microwave range in delay system a powerful pulse lamp running wave.