Вплив порошків НТМ на структурні перетворення в склокомпозитах при термообробці - Кухаренко, С.А. (Породоразрушающий и металлообрабатывающий инструмент – техника и технология его изготовления и применения, 2019)
Викладено основні результати дослідження впливу порошків алмазу та кубоніту на структурні перетворення в силікатних багатокомпонентних системах, які широко використовуються в інструментальних композиційних матеріалах на керамічних зв’язуючих. Показано, що, введення алмазних мікропорошків АСМ 10/7 підвищує зносостійкість склокомпозиту в 1,3 рази. Изложены основные результаты исследования влияния порошков алмаза и кубонита на структурные преобразования в силикатных многокомпонентных системах, которые широко используются в инструментальных композиционных материалах на керамических связующих. Показано, что введение алмазных микропорошков АСМ 10/7 повышает износостойкость стеклокомпозита в 1,3 раза. The main results of the study of the effect of diamond and cubonite powders on structural transformations in silicate multicomponent systems, which are widely used in instrumental composite materials on ceramic binders, are presented. The introduction of the AСM 10/7 diamond micropowders has been shown to increase the wear resistance of the glass composite 1.3 times.