Країни Південного Кавказу в 1918-1921 рр.: Бакинська комуна (2-15 листопада 1917 р. – 31 липня 1918 р.) і Азербайджанська Республіка (28 травня 1918 р. – 28 квітня 1920 р.) - Несук, М. (Інститут світової економіки і міжнародних відносин НАН України, 2009)
Стаття присвячена історії боротьби за контроль над регіоном Південного Кавказу в період 1918 – 1921 років. На тлі більш широкого міжнародно(політичного протистояння провідних держав цього регіону і світу (Туреччини, Німеччини, Радянської Росії, Великої Британії) розглядається конфлікт Бакинської комуни та Азербайджанської республіки. Статья посвящена истории борьбы за контроль над регионом Южного Кавказа в период 1918 – 1921 годов. На фоне более широкого международно(политического противостояния ведущих государств региона и мира (Турции, Германии, Советской России, Великобритании) рассматривается конфликт Бакинской коммуны и Азербайджанской республики. The article is devoted to the history of struggle for the control over South Caucasus region in 1918(1921. Against the background of wider international and political confrontation among the leading states (Turkey, Germany, Soviet Russia, Great Britain) the conflict between the Baku Commune and Azerbaijan Republic is considered.