Высокотемпературное исследование особенностей продувки металла в конвертере через верхнюю кислородную фурму с кольцевым щелевым соплом - Семыкин, С.И.; Голуб, Т.С.; Дудченко, С.А.; Вакульчук, В.В. (Фундаментальные и прикладные проблемы черной металлургии, 2018)
Метою роботи є дослідження на фізичної моделі кисневого конвертера взаємодії кисневої струменя, що витікає з коаксіального щілинного сопла, з залізовуглецевих розплавом. The aim of the work is to study on the physical model of an oxygen converter the interaction of an oxygen jet flowing from a coaxial slotted nozzle with an iron-carbon melt.