Дослідження впливу шлаку на перемішування ковшової ванни при донній продувці методом фізичного моделювання - Піптюк, В.П.; Прокопенко, П.Г.; Греков, С.В.; Андрієвський, Г.О. (Фундаментальные и прикладные проблемы черной металлургии, 2018)
Метою роботи є визначення впливу шлаку на процеси перемішування розплаву сталі у ковші при його донному продуванні. Дослідження методом фізичного моделювання проводили на прозорій моделі ковша при його донному продуванні без шару шлаку і при його наявності. Целью работы является определение влияния шлака на процессы перемешивания расплава стали в ковше при его донной продувке. Исследование методом физического моделирования проводили на прозрачной модели ковша при его донной продувке без слоя шлака и при его наличии. The purpose of the work is to determine the effect of slag on the processes of mixing the steel melt in the ladle during its bottom purge. The study by physical modeling was carried out on a transparent bucket model with its bottom purge without slag layer and, if any, it was present.