Дослідження нерівномірності механічних властивостей по перерізу безперервнолитих заготовок - Паламар, Д.Г.; Воробей, С.О.; Раздобрєєв, В.Г.; Балаханова, Т.В. (Фундаментальные и прикладные проблемы черной металлургии, 2018)
Метою роботи є дослідження нерівномірності механічних властивостей по перерізу безперервнолитих заготовок різних виробників України. Механічні властивості визначалися методом вимірювання твердості по Брінеллю. Розроблялися математичні залежності для її опису та визначення необхідності врахування цього фактора при розрахунках напружено-деформованого стану заготівок. Целью работы является исследование неравномерности механических свойств по сечению непрерывнолитых заготовок различных производителей Украины. Механические свойства определялись методом измерения твердости по Бринеллю. Разрабатывались математические зависимости для их описания и определения необходимости учета этого фактора при расчетах напряженно-деформированного состояния заготовок. The aim of the work is to study the non-uniformity of mechanical properties in the cross section of continuously cast billets of various manufacturers in Ukraine. Mechanical properties were determined by the method of measuring Brinell hardness. Mathematical relationships were developed to describe them and determine the need to take this factor into account when calculating the stress-strain state of blanks.