Дослідження кінетики розпаду аустеніту при безперервному охолодженні сталі К76Ф для рейок звичайних для залізниць широкої колії - Бабаченко, О.І.; Кононенко, Г.А.; Хулін, А.М. (Фундаментальные и прикладные проблемы черной металлургии, 2018)
Метою роботи є дослідження кінетики розпаду переохолодженого аустеніту при безперервному охолодженні сталі для залізничних рейок з підвищеним вмістом марганцю та мікролегованої ванадієм. Актуальність роботи полягає у необхідності визначення можливості виробництва рейок зі сталі К76 Ф відповідно до закордонних стандартів, зокрема EN 13674-1-2011. Целью работы является исследование кинетики распада переохлажденного аустенита при непрерывном охлаждении стали для железнодорожных рельсов с повышенным содержанием марганца и микролегированной ванадием. Актуальность работы заключается в необходимости определения возможности производства рельсов из стали К76 Ф согласно зарубежным стандартам, в частности EN 13674-1-2011. The aim of the work is to study the kinetics of decomposition of supercooled austenite with continuous cooling of steel for railway rails with a high content of manganese and micro-alloyed vanadium. The relevance of the work is the need to determine the possibility of producing rails from K76 F steel according to foreign standards, in particular EN 13674-1-2011.