Видання підручника з географії для українських гімназій (за матеріалами листування Степана Рудницького та Валентина Отамановського) - Ковалевська, О. (Історіографічні дослідження в Україні, 2017)
У статті на підставі аналізу листів відомого географа Степана
Рудницького та представника видавництва «Вернигора», майбутнього відомого історика Валентина Отамановського, реконструйовано події 1918 року, пов'язані із підготовкою та виданням підручника
з географії для українських гімназій. The article is based on an analysis of letters of famous geographer
Stepan Rudnytskyi and future famous historian Valentin Otamanovskyi,
representing the publishing house «Vernyhora», reconstructed the events of
1918, associated with the preparation and publication of textbooks on
geography for Ukrainian schools.