"Фордгемський одинак" на шляху до визнання: польські історики про творчість Оскара Галецького - Корольов, Г. (Історіографічні дослідження в Україні, 2017)
У статті аналізується сприйняття і оцінки творчості відомого
польського історика Оскара Галецького на різних етапах розвитку
польської історіографії в ХХ ст.: міжвоєнного періоду, еміграційної
та сучасної доби. Окремо представлено сюжет про ставлення до його
ідей і концепцій в офіційній історіографії комуністичної Польщі. The article analyzes the perception and assessments of the outstanding
Polish historian Oskar Halecki on different stages of development of Polish
historiography in the twentieth century: the interwar, immigration and
contemporary dimensions. Besides, presented views regarding of his ideas
and concepts in the official historiography of Communist Poland.