Від "диктатора" і "користолюбного буржуа" до виразника державних інтересів: трансформація образу Стефана Стамболова в історіографії НРБ - Миколенко, Д. (Історіографічні дослідження в Україні, 2017)
У статті розглядаються особливості висвітлення болгарськими
вченими періоду існування НРБ внутрішньої і зовнішньої політики
уряду С. Стамболова. Автор приходить до висновку, що розкриття
науковцями деяких ключових питань, пов'язаних з указаною темою, є
доволі суперечливим. Кожне нове покоління болгарських істориків по-різному сприймало заходи видатного державника, починаючи з другої
половини 1960-х років намітилася стійка тенденція до його реабілітації. The article discusses the features of the lighting period of the Bulgarian
scientists Bulgaria’s domestic and foreign policy of the government
S. Stambolov. The author concludes that the disclosure of some of the key
issues related to the presented topic is quite controversial. Each new
generation of Bulgarian historians have a different perception of the
outstanding statesman initiatives, since the second half of the 1960s. there
has been a strong tendency towards its rehabilitation.