Ф. П. Шевченко як історик-концептуаліст - Удод, О. (Історіографічні дослідження в Україні, 2017)
Статтю присвячено окресленню теоретичних засад творчості
українського історика Ф. П. Шевченка. Наголошено на особливостях
його дослідницької роботи, яка проходила в умовах жорсткого контролю владних структур. Стиль наукових праць Ф. П. Шевченка та
їхня тематика у поєднанні з особистою громадянською позицією вченого дозволяють класифікувати його як історика-концептуаліста. The article is devoted to the outline of theoretical foundations of the
work of Ukrainian historian F. P. Shevchenko. The peculiarities of his
research work, which was taken under the strict control of government
structures, were emphasized. The style of F. P. Shevchenko's scientific
works and their subjects in combination with the personal civic position of
the scientist make it possible to classify him as a conceptual historian.