Історія і політика: сучасний історіографічний дискурс - Гула, Р.; Якунін, В. (Історіографічні дослідження в Україні, 2017)
У статті проаналізовано основні тенденції української історіографії на сучасному етапі розвитку вітчизняної історичної науки.
На конкретних прикладах висвітлено спроби політизації історії на
користь політичної кон'юнктури. Відображено місце та роль наукового середовища в протистоянні спробам монополізації моноідеологічного погляду на події минулого. In the article the main tendencies of Ukrainian historiography in the
current development of domestic historical science. In specific examples
analyzed dominant views politicization of history in favor of political
expediency. Reflected place and role of academia in opposing attempts to
monopolize mono ideological view of the historical events of the past.