Проблеми розвитку економіки України в умовах глобалізації та роль держави - Фомін, С. (Інститут світової економіки і міжнародних відносин НАН України, 2009)
Статтю присвячено ролі національної держави в регулюванні економічного життя національних суспільств. Особливу увагу приділено глобалізаційному контексту цього регулювання та негативному впливу глобалізації на розвиток національних економік. Державна економічна політика визначається як головний фактор інноваційного та високотехнологічного розвитку. Проблематика статті розглядається під кутом зору нагальних економічних проблем України та новітнього міжнародного досвіду. Статья посвящена роли национального гусударства в регулировании экономической жизни национальных обществ. Особое внимание уделено глобилизационному контексту этого регулитрования и негативному влиянию глобализации на развитие национальных экономик. Государственная экономическая политика определяется как главный фактор инновационного и высокотехнологического развития. Проблематика статьи рассмотрена с точки зрения острых экономических проблем Украины и новейшего международного опыта экономического развития. The article deals with regulative role of state in modern national economies. The specifity of this role in a globalizational context as well as negative impact of globalization on national economic systems are emphasized. The problems touched on in this article are regarded from the point of view of Ukraine urgent economic needs and modern international experience of economic development.