Аналіз результатів технічного діагностування кожухотрубних теплобмінників для ранжування експлуатаційних дефектів та оцінки їх впливу на залишковий ресурс - Рабкіна, М.Д.; Перепічай, А.О.; Перепічай, І.І.; Мутас, В.В. (Техническая диагностика и неразрушающий контроль, 2017)
Наведено аналіз результатів багаторічного технічного діагностування апаратів нафтопереробного комплексу з ціллю встановлення типопредставника обладнання для розрахунку на циклічну міцність. Методом скінченних елементів встановлено вплив місцевого корозійного дефекту, розташованого в області навколо патрубка, на циклічну міцність кожухотрубного теплообмінника при дії робочих навантажень. Приведен анализ результатов многолетнего технического диагностирования аппаратов нефтеперерабатывающего комплекса с целью установления типопредставителя оборудования для расчета на циклическую прочность. Методом конечных элементов установлено влияние местного коррозионного дефекта, расположенного в области вокруг патрубка, на циклическую прочность кожухотрубного теплообменника при действии рабочих нагрузок. Analysis of results of technical diagnostics of shell-and-tube heat exchangers for ranking of service defects and evaluation of their effect on residual life. The results of longstanding technical diagnostics of apparatuses of refining complex were analyzed for determination of typical representative of equipment for cyclic strength calculation. Finite element method was used for determination of the effect of local corrosion defect, located in the area around the nozzle, on cyclic strength of shell-and-tube heat exchanger at operating load action.