Статистика друку як інформаційне джерело про розвиток книговидавничої галузі - Сошинська, В. (Інститут світової економіки і міжнародних відносин НАН України, 2009)
Стаття присвячена дослідженню основних тенденцій та особливостей розвитку видавничо-поліграфічної галузі. Аналізуючи історичний розвиток вітчизняної та міжнародної статистики друку, автор пов’язує основні проблеми (на сучасному етапі) в цій специфічній сфері з приватним характером видавничої справи та несистематизованим нормативно-правовим регулюванням. У висновках підкреслюється значення статистики друку як реального відображення суспільних та економічних процесів у житті сучасної України. Статья посвящена исследованию основных тенденций и особенностей развития издательско-полиграфической отрасли. Анализируя историческое развитие отечественной и международной статистики печати, автор связывает основные проблемы (на современном этапе) в этой специфической сфере с частным характером издательского дела и несистематизированным нормативно-правовым регулированием. В выводах подчеркивается значение статистики печати как реального отображения общественных и экономических процессов в жизни современной Украины. The article deals with the study of the main trends and features of development of book publishing and printing industry. Analyzing the historical development of national and international statistics of printing the author connects the main present- day problems arising in this specific area with private character of printing industry and non-systematical legal regulation. The article underlines the importance of press statistics as a real reflection of the social and economic processes in presentday Ukraine.