Газова криза в контексті інформаційної війни - Мітрофанова, О. (Інститут світової економіки і міжнародних відносин НАН України, 2009)
Стаття присвячена газовій кризі січня 2009 р. Автор подає історію україно-російського газового конфлікту, аналізує перебіг інформаційної «війни» в світових ЗМІ, визначає наслідки для сторін. У висновках наголошується на необхідності консолідації вітчизняної політичної еліти та проведення більш активної міжнародної політики з відповідним пропагандистсько-інформаційним забезпеченням у можливих політико-господарських кризах майбутнього. Статья посвящена газовому кризису января 2009 г. Автор излагает историю украино-российского газового конфликта, анализирует ход информационной «войны» в мировых СМИ, определяет последствия для сторон. В выводах подчеркивается необходимость консолидации отечественной политической элиты и проведения более активной международной политики с соответствующим пропагандистско-информационным обеспечением в возможных политико-хозяйственных кризисах будущего. The article is on the gas crisis of January 2009. The history and ongoing of this crisis are regarded and forecasts for a future are made. The necessity for more active foreign propaganda and informational efforts on Ukrainian part to be carried out a as well as for its elite consolidation to be achieved is emphasized.