Створення історичного образу Східної Європи в науково-освітньому середовищі Австрії у міжвоєнний період - Барвінська, П.І. (Інститут української археографії та джерелознавства імені М.С. Грушевського НАН України, 2009)
Розглянуто процес формування нової концепції історії Східної Європи в науково-освітніх закладах Австрії у міжвоєнний період з урахуванням політичних і особових чинників. Рассмотрен процесс формирования новой концепции истории Восточной Европы в научно-образовательных заведениях Австрии в межвоенный период с учетом политических и личностных факторов. The process of a new conception of Eastern Europe history formation in the scientific-educational institutes’ establishment of Austria in between two world wars period is considered in the article, taking into account the political and personality factors.