Культурно-освітні проблеми під час німецько-румунської окупації (сучасна українська історіографія) - Шевченко, Н.В. (Інститут української археографії та джерелознавства імені М.С. Грушевського НАН України, 2009)
У статті розглядається історіографічний доробок українських науковців стосовно питання діяльності культурно-освітніх закладів Півдня України під час німецько-румунської окупації. В статье рассматривается историографические наработки украинских исследователей относительно вопроса деятельности культурно-образовательных заведений Юга Украины во время немецко-румынской оккупации. In the article historiography work of the Ukrainian research workers is examined in relation to the question of the South Ukraine cultural and educational establishments’ activity during German-Romanians occupation