«Петлюровцы» и «галичане» – попытка интеграции украинских государственных органов в 1918-1919 гг. - Кротофиль, М. (Інститут української археографії та джерелознавства імені М.С. Грушевського НАН України, 2009)
В статті досліджуються спроби інтегрування державних організмів УНР та ЗУНР. Розглянуті напрями взаємодії держав у воєнній сфері, визначені причини їх провалу. В статье исследуются попытки интегрирования государственных организмов УНР и ЗУНР. Рассмотрены направления взаимодействия государств в военной сфере, определены причины их провала. An integration attempt of state authorities of UNR and ZUNR is reviewed in the article. Introduced some elements of co-operation of both Ukrainian states on military field, determined the reasons of their failure.