Постать Миколи Костомарова в науковій діяльності І. О. Гуржія - Гуржій, О. (Історіографічні дослідження в Україні, 2018)
У статті висвітлюється наукова діяльність відомого українського
історика радянської доби Івана Гуржія, пов’язана з творчістю
Миколи Костомарова. Автором доведено, що незважаючи на заборони, І. Гуржій був добре знайомий зі спадщиною М. Костомарова і
сприяв її популяризації, спрямувавши свого учня Ю. Пінчука на її дослідження. Scientific activity of the known Ukrainian historian of soviet days Ivan
Gurzhiy, related to creation of Mykola Kostomarov, lights up in the article.
It is well-proven an author, that without regard to prohibitions, I. Gurzhiy
was well acquainted with the inheritance of M. Kostomarov and instrumental
in its popularization, pointing the student Y. Pinchuk at its research.