Розробка ідей світової революції у творах російських соціал-демократів початку ХХ століття - Турченко, Г.Ф.; Шпак, Ю.Г. (Інститут української археографії та джерелознавства імені М.С. Грушевського НАН України, 2009)
Проаналізовані плани російських соціал-демократів початку ХХ століття на здійснення світової комуністичної революції. Плани світової революції висвітлюються за творами російських соціал-демократів початку ХХ ст. Проанализированы планы российских социал-демократов начала ХХ века на осуществление мировой коммунистической революции. Планы мировой революции освещаются по трудам российских социал-демократов начала ХХ в. The plans of Russian social-democrats in the beginning of ХХ century for worldwide communist revolution are analysed by the authors. These plans are elucidate by the works of Russian social-democrats of the beginning of ХХ century.