Усовершенствование универсального метода термического экспресс-анализа жидких чугунов, основанного на распознавании формы кривых охлаждения - Захарченко, Э.В.; Жуков, Л.Ф.; Сиренко, Е.А.; Богдан, А.В.; Гончаров, А.Л.; Кравченко, Е.В. (Процессы литья, 2015)
Представлен усовершенствованный универсальный метод термического деривативного экспресс-анализа жидких чугунов, основанный на распознавании сходства геометрической формы анализируемой и референсных кривых охлаждения, накопленных в электронной базе данных, с автоматическим выявлением идентичной референсной кривой. Представлено вдосконалений універсальний метод термічного деривативного експрес-аналізу рідких чавунів, який засновано на розпізнаванні геометричної схожості кривої, що досліджується, та референсних кривих охолодження, що знаходяться в електронній базі даних з автоматичним виявленням ідентичної референсної кривої. Here, have been described improved universal method of thermal derivative express-analysis of liquid cast irons with using of the shape recognition of references cooling curves in electronic databasis and had been finding automaticly of the curve with the characteristic feature had been studyed in advance that is most matching the new measured one.